-->

Rauman Palvelutori on raumalaisille ikäihmisille ja heidän läheisilleen tarkoitettu maksuton neuvonta- ja palvelupiste.

Kultturkambraattit palveluksessasi!

Kultturkambraatt lähtee ikäihmisen seuraksi kulttuuritapahtumaan!

Kulttuurikaveritoiminta on tarkoitettu avuksi ikäihmisille, jotka haluavat lähteä kulttuuritapahtumaan kaverin kanssa. Vapaaehtoinen kulttuurikaveri lähtee tueksi ja seuraksi, jos yksin lähteminen ei houkuttele tai se on vaikeaa.

Rauman Palvelutori ylläpitää rekisteriä koulutetuista vapaaehtoisista kulttuurikavereista. He ovat sitoutuneet vapaaehtoistyön periaatteisiin ja vaitiolovelvollisuuteen. Kulttuurikaverit lähtevät seuraksi konserttiin, teatteriesitykseen tai taidenäyttelyyn. Heidän kanssaan voi lähteä itsenäisyyspäivän juhlaan tai kirjastoon. Palvelutori voi myös antaa ehdotuksia ajankohtaisesta kulttuuritarjonnasta ja ehdottaa käyntikohdetta.

Kulttuurikaverivälitys on maksutonta. Asiakas maksaa kuitenkin mahdollisen oman pääsylippunsa ja kulkemisesta muodostuvat kulut. Kulttuurikaveritoiminnassa ikäihminen on mukana omalla vastuullaan.


Kuuntele Radio Ramonassa ollut Kultturkambraatt Susanne Salmisen haastattelu alla olevasta linkistä:

http://www.radioramona.fi/jutut/jutut/kulttuurkambraat-ikaihmisen-kaverina


Kulttuurikaveritoiminnassa mukana olevat kulttuurikohteet ja -toimijat.

Luennot, opastetut kierrokset

Museot:

Teatterit:

Tapahtumat, konsertit:

Taide:

 

Varaa Kultturkambraatt Palvelutorilta:

1. Ota yhteyttä Palvelutoriin hyvissä ajoin ( 1-2 viikkoa) ennen tapahtumaa tai tilaisuutta, johon haluat osallistua: puhelimitse: 044 021 2044 tai käymällä paikan päällä Palvelutorilla, Kaunisjärven vanhainkodilla, Steniuksenkatu 4. Palvelutori on auki ma – pe klo 9 -12 ja lisäksi tiistaisin klo 14-17.

 

 2. Kerro, mihin kulttuuritapahtumaan haluat osallistua (pääsylippu maksetaan itse) tai pyydä ehdotusta. Myös ilmaistapahtumiin osallistuminen kulttuurikaverin kanssa on mahdollista.

 

3. Palvelutori varaa liput ja etsii kulttuurikaverin. Toiminta perustuu kuitenkin vapaaehtoisuuteen, emmekä voi taata pääsyä juuri tiettyyn tapahtumaan tai tilaisuuteen.

 

4. Palvelutori tai kulttuurikaveri soittaa Sinulle: sovitte tapaamisajankohdasta ja – paikasta sekä mahdollisesta avun tarpeesta liikkumisen suhteen kohteessa.

 

5. Kulttuurikaveri voi soittaa Sinulle vielä edellisenä päivänä ja varmistaa, että seuraavan päivän tapaaminen on voimassa.

 

6. Tapaat kulttuurikaverin sovitussa kulttuurikohteessa hyvissä ajoin, ellei toisin ole sovittu. Asiakas vastaa kulkemisesta aiheutuneista kuluista, mikäli toivoo kulttuurikaverin tapaamista kodissaan ennen kulttuuririentoa. Kulttuurikaveri ei tilaa eikä maksa kyytiä.

 

7. Jos tapahtuma on maksullinen, maksat lippusi kulttuurikohteen lipunmyynnissä, jota varten täytyy olla raha varattuna.

 

8. Nauti  kulttuuritarjonnasta yhdessä Kultturkambraattin kanssa!

 

9. Kulttuurikaveri odottaa kanssasi kotiinkuljetuksen saapumista kohteessa tai saattaa sinut tarvittaessa kotiin.

 

HUOM. Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi: ota yhteyttä Palvelutoriin sen auki ollessa, jotta saamme tiedon välitettyä kulttuurikaverille ja kulttuurikohteeseen.

Kultturkabmraat keltainen pitsi sininen sydän korjattu